Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne strani Pouster.si so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in napisani na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje.

V primerih, ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu.

S spletno stranjo Pouster.si upravlja Marija de Miranda, z osebnim dopolnilnim delom.

Na spletni strani se izvaja osnovna analitika za sledenje obiskanosti strani.

Kupec je fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke, posredovane ob oddaji povpraševanja.

Fizična oseba je uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani Pouster.si, pravice uporabnika in poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

PONUDBA IZDELKOV

Zaradi unikatnih izdelkov se ponudba spletne strani Poustri.si spreminja hitro in pogosto. Vsi izdelki so unikatni; nekateri, kjer je to posebej navedeno, pa so izdelani po naročilu. 

Vsak izdelek je unikaten. Za izdelke, ki so izdelani po naročilu, posebno pri različnih tehnikah barvanja tekstila in prostoročnega vezenja, barve in vzorci vezenja lahko odstopajo od izdelkov na sliki in niso razlog za reklamacijo. 

CENE IN DDV

Vse cene so v evrih.

Cene veljajo v trenutku oddaje povpraševanja, se pa lahko tekom izdelave naročila spremenijo zaradi specifičnih želja stranke (sprememba velikosti izdelka, spremembe izdelka, zamenjava materiala, …).

Objavljene cene in cene v izdanih ponudbah so nepreklicne in veljajo samo za nakup preko spletne strani Pouster.si.

V primeru, da se cena artikla spremeni med izdelavo naročenega, bo » Okrasne blazine-Majdini pouštri« kupcu omogočila odstop od naročila, obenem pa ponudila rešitev, ki bo za obe strani koristna.

NAČIN PLAČILA 

Za izdelke »Okrasne blazine –Majdini pouštri« je plačilo z gotovino ob prevzemu.

NAROČANJE IZDELKOV

Kupec lahko naročilo odda preko spletne strani, E-pošte ali telefona. V izogib nesporazumom v komunikaciji priporočam, da so naročila oddana preko spletne strani ali pisno preko E-pošte.

VRAČILA

Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to poškodovano ali drugačno kot je bilo naročeno, »Okrasne blazine-Majdini pouštri« potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z vračilom naročila, je neposredni strošek pošiljanja (prejema in vračila blaga).

V primeru napačno poslanih izdelkov, krije vse stroške ponovnega pošiljanja ponudnik.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

ZAVRNITEV NAROČILA

»Okrasne blazine-Majdini pouštri« lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki s katerimi razpolaga ne more izvesti, zavrne.

OBDELAVA NAROČILA

Naročila se obdelujejo dnevno

DOSTAVA IN PREVZEM

Dobavni rok prične teči naslednji delovni dan od oddaje naročila oz. od potrditve predloga izdelka.

NAČIN DOSTAVE

Ponudnica »Okrasne blazine-Majdini pouštri« bo izdelek dostavila v dogovorjenem roku po Pošti Slovenija. 

STROŠKI POŠILJANJA

Stroške pošiljanja plača kupec oziroma prejemnik pošiljke.

Dostavo izven Slovenije bom zaračunala posebej in v dogovoru z vami.

ČAS ODPREME IN ROK DOBAVE

Izdelke odpošljem v roku 5 dni od dneva, ko stranka potrdi naročilo.

V primeru, da je izdelek narejen po željah stranke, se za dobavni  rok dogovoriva osebno.

Za rok dobave izdelkov, za katere trenutno ne morem dobiti materiala, vas bom predhodno obvestila. To se lahko zgodi tudi ob večjem naročilu in spremembah vaših želja tekom ustvarjanja izdelka.  

REKLAMACIJE PREJETIH POŠILJK

Prejete izdelke preglejte takoj in ob prisotnosti osebe dostavne službe. Vse kasnejše reklamacije poškodbe izdelka, dostavna služba upošteva le izjemoma in jih v njihovem imenu tudi ponudnik ne more rešiti. Morebitne poškodbe vnesite v zapisnik, ki ga je dostavljalec dolžan podpisati.

V primeru poškodbe paketa ter vsebine me pisno obvestite v roku treh dni od prejema paketa, ter mi posredujte fotografije na elektronski naslov info@pouster.si

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Ponudnik si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

PIŠKOTKI

Moje storitve želim narediti enostavne, uporabne in zanesljive. Kadar se storitve opravljajo preko spleta, je včasih potrebno shraniti majhne količine podatkov na vaš računalnik, tablico ali pametni telefon. To vključuje majhne datoteke, znane kot piškotki. Piškotki ne morejo biti uporabljeni za vašo osebno identifikacijo. Te male datoteke se uporabljajo za izboljšanje storitev kot na primer: omogočanje prepoznave vaše naprave, tako da vam ni potrebno večkratno vnašanje podatkov pri opravljanju ene naloge. Na ta način si lahko na primer shranite vaše uporabniško ime ali geslo. Piškotki pa obenem omogočajo tudi hitrejše nalaganje in delovanje spletne strani.

PRITOŽBE IN SPORI

»Majdini pouštri« spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost pri obravnavanja pritožb.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil prejem pritožbe in kupcu sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešujejo sporazumno.

Za kakršnekoli dodatne informacije me lahko vedno kontaktirate preko E-pošte: info@pouster.si.

Splošni pogoji veljajo od 1.2.2022 do preklica.